Web Analytics Made Easy - Statcounter

رضا عباسی کارشناس مسائل اقتصادی و مدرس دانشگاه در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، گفت: افغانستان با اتصال شش کشوری که با آن‌ها مرز مشترک دارد «پاکستان، چین، ایران، تاجیکستان، ازبکستان و ترکمنستان» در حال حرکت به سوی مسیر‌های درست جهت تبدیل شدن به یک کشور استراتژیک در منطقه به لحاظ جغرافیایی و اقتصادی و ژئوپولتیکی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او افزود: با توجه به اهمیت بالای افغانستان در توسعه صادرات غیر نفتی کشور و اشتراکات مهم فرهنگی، مذهبی، آداب و رسوم، زبان و کیلومتر‌ها مرز مشترک، ضروری است تصمیم سازان دولتی نگاه ویژه‌ای نسبت به این کشور داشته و تلاش نمایند موانع و مشکلات تجارت با این کشور مرتفع گردد.
این کارشناس مسائل اقتصادی ادامه داد: افغانستان بیشترین میزان صادرات را به دو کشور پاکستان و هندوستان دارد، این در حالی است که تراز تجاری این کشور با پاکستان تقریبا برابر و با کشور هندوستان این نسبت مثبت ۷۰ به سمت طرف هندی می‌باشد.   بیشتربخوانید دوغارون شاهراه تجاری افغانستان/صادرات ۱۵ هزار تن کالا از ابتدای سال ۹۹ خراسان رضوی دروازه تجارت در شرق ایران مرز‌های مشترک خراسان رضوی با کشور‌های دیگر، فرصت خوبی برای واردات بعضی کالاها است
عباسی بیان کرد: براساس آمار‌های سازمان تجارت جهانی افغانستان بیشترین‌ میزان واردات را از کشورمان دارد.
او تصریح کرد: ایران (۱۷ درصد)، چین (۱۵)، پاکستان (۱۴)، قزاقستان (۱۰ درصد)، ازبکستان (۷ درصد)، ترکمنستان (۵ درصد) و هندوستان (۴ درصد) به ترتیب بیشتری نقش را در میان کالا‌های وارداتی کشور افغانستان داشته‌اند.
یک استاد دانشگاه تاکید کرد: مواد غذایی شامل آرد، برنج، میوه، مرکبات، رب گوجه فرنگی، آبمیوه جات، کنسروجات، قیر و نفت و مشتقات نفتی، انواع سنگ‌های معدنی، سیمان و گچ، ماشین آلات و تجهیزات صنعتی، پلاستیک و محصولات پلاستیکی عمده کالا‌های وارداتی افغانستان از کشورمان می باشند.

عباسی اظهار کرد: تراز تجاری ایران با کشور افغانستان همواره یک طرفه مثبت بوده است، و خواسته طرف افغان همیشه فرصت سازی برای بروز و حضور کالا‌های این کشور در بازار کشورمان بوده تا منافع تجاری این کشور هم در حوزه صادرات به کشورمان محقق گردد.   او افزود: در صورتی که مشکلات جزئی و چندین ساله از مسیر تجارت خارجی این دو کشور مرتفع گردد شاهد افزایش مبادلات  خواهیم بود.
این استاد دانشگاه با اشاره به برخی ازین چالش ها، ادامه داد: صفوف سنگین خودروهای حمل بار پشت گمرگات هر دو کشور که روند ترخیص کالا را زمانبر می سازد، تبادلات ترانزیتی اندک بین دو کشور، تاخیر در راه اندازی راه آهن خواف _ هرات، مشکلات در حوزه صرافی ها و تبادلات پولی، مشکلات روادید تجار دو کشور، فعالیت اندک بازارچه های مرزی طرف افغان، نبود توازن در تراز تجاری و تمرکز عمده کالاهای صادراتی ایرانی در ۲ استان فراه و هرات که باعث شده در سایر استان های افغانستان نظیر کابل ، قندهار و بدخشان فرصت حضور را از دست بدهیم.
انتهای پیام//ف.س

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تجارت جهانی صادرات غیرنفتی صادرات و واردات دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۳۷۸۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجارت ۱.۳ میلیارد دلاری ایران و ترکیه در ۳ ماهه ۲۰۲۴

به گزارش خبرگزاری مهر، آمارهای منتشر شده توسط اداره آمار ترکیه نشان می‌دهد که مبادلات تجاری ایران و ترکیه در سه ماه نخست ۲۰۲۴ به یک میلیارد و ۳۶۴ میلیون دلار رسیده است.

مبادلات تجاری دو کشور در این دوره نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش ۱۶ درصدی داشته است. در سه‌ماهه نخست سال میلادی گذشته یک میلیارد و ۶۳۵ میلیون دلار کالا بین دو کشور مبادله شده بود.

افت مبادلات تجاری دو کشور در این دوره مربوط به افت واردات ترکیه از ایران بوده است. ترکیه در ماه‌های ژانویه تا مارس سال میلادی گذشته ۹۳۴ میلیون دلار کالا از ایران وارد کرده بود؛ این رقم با افت ۴۱ درصدی در سه‌ماهه نخست امسال به ۵۴۷ میلیون دلار رسیده است.

در عین حال صادرات ترکیه به ایران در سه‌ماهه نخست امسال با رشد ۱۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و به ۸۱۷ میلیون دلار رسیده است. ترکیه در سه‌ماهه نخست سال قبل ۷۰۱ میلیون دلار کالا به ایران صادر کرده بود.

بر اساس این گزارش مبادلات تجاری ایران با این کشور در سال ۲۰۲۳ به ۵ میلیارد و ۴۹۰ میلیون دلار رسیده بود. ترکیه در این سال ۳ میلیارد و ۳۱۰ میلیون دلار کالا به ایران صادر و ۲ میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار کالا از ایران وارد کرده بود.

کد خبر 6093780

دیگر خبرها

  • میزان صادرات نفت اعلام شد/ تراز تجاری ایران در این وضعیت است
  • افزایش ۹ درصدی صادرات کالا از مازندران
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین/ تراز تجاری مثبت ماند
  • صادرات ۴.۱ میلیارد دلاری نفت/ تراز تجاری مثبت شد
  • رشد ۲۳ درصدی ارزش صادرات از استان مرکزی
  • همدان زیرساخت‌های خوبی برای مبادلات تجاری با روسیه دارد
  • تجارت ایران و ترکیه به ۱.۳۶۴ میلیارد دلار رسید
  • تجارت ۱.۳ میلیارد دلاری ایران و ترکیه در ۳ ماهه ۲۰۲۴
  • تجارت ۱.۳۶۴میلیارد دلاری ایران و ترکیه/ رشد ۱۶درصدی صادرات ترکیه به ایران
  • صادرات ۸۰۰ میلیون دلاری ترکیه به ایران در ۳ ماه