Web Analytics Made Easy - Statcounter

هسته بین‌الملل خواهران ناحیه بسیج دانشجویی همدان در بیانیه‌ای نسبت به حادثه تروریستی دشت برچی افغانستان واکنش نشان داد و آن را گواهی بر نقشه‌های شوم دست‌نشانده‌های غرب در خاورمیانه دانست.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هسته بین‌الملل خواهران ناحیه بسیج دانشجویی همدان در بیانیه‌ای نسبت به کشتار نوجوانان و جوانان در دبیرستانی در کابل واکنش نشان داد و اعلام کرد که این خون‌های ریخته شده اکنون گواه تمام اهداف شومی است که در جغرافیای خاورمیانه توسط دست نشانده‌های غربی در منطقه پیاده می‌شود!

بار دیگر حادثه‌ای تروریستی در افغانستان، زخمی تازه را بر قلوب مسلمین نشاند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زخم‌هایی که هربار با کمرنگ شدن آن حادثه‌ای دیگر را در پی دارد و این‌بار مظلومیت خواهران و برادرانمان، در کشور همسایه بیشتر به چشم می‌خورد.

چرا که سکوتی مرگ‌بار جهانیان را فرا گرفته و در خواب غفلت فرو برده است و اینگونه واژه انسانیت از معنا تهی می‌شود.

آنقدر که دیگر چشمی شاهد این جنایات نخواهد بود و گوشی صدای حق را نمی‌شنود. آنقدر که دیگر نمی‌بینند دخترانی که با خون می‌نویسند:《 فردا از ماست، اگر بگذارید. 》

صدای مظلومانه مادرانی که اکنون با اشک افطار می‌کنند، در این رمضان خونینی که برایشان رقم خورد چه کسی می‌شنود؟!

و این چنین رد خون دخترانمان از مدرسه موعود و کوثر دانش و سیدالشهدا در دشت برچی، تمام شعار‌های پوچ مدعیان آزادی را زیر سوال می‌برد. این خون‌های ریخته شده اکنون گواه تمام اهداف شومی است که در جغرافیای خاورمیانه توسط دست نشانده‌های غربی در منطقه پیاده می‌شود!

میان این ظلم‌هایی که بی رحمانه بر پیکره بی‌روح خاورمیانه می‌جهد، میان انبوه درد‌هایی که به جان آدمیان این سرزمین‌ها می‌ریزد و دست‌هایی که هر باربا اشک به سوی آسمان می‌رود و قلب‌هایمان را بهم پیوند می‌زند باید بار دیگر فریاد زد:《 به کدامین گناه؟! 》

سازمان ملل و سازمان‌های جهانی و نهاد‌های بین‌المللی حاضر در افغانستان که در نهایت به ابراز هم‌دردی بسنده می‌کنند هیچ نقشی در انعکاس این خشونت‌های ظالمانه ندارند و سکوتی در جهان حاکم می‌شود که انگار این مرز‌های جغرافیاییست که ما رنگین‌پوستان را از هرجهت متمایز می‌سازد.

مدیر اجرایی یونیسف در افغانستان با اشاره به لزوم پایبندی به حقوق بشر تصریح کرده:《 کودکان نباید مورد خشونت واقع شوند》

و نشان دهنده این است که تا چه اندازه این نهاد‌ها نسبت به این جنایات بی تفاوت بوده و اجمالا به پیامی تسلیت بسنده می‌کنند.

در مظلومیت این مردمان همین بس که صدایی همراه با این اقلیت‌هایی قومی نیست! قوم هزاره‌ها که اکثریت جمعیت شیعیان افغانستان را به خود اختصاص می‌دهند هربار شاهد در خون غلتیدن فرزندان خود هنگام بازگشت از این مدارس هستند!

این حملات تروریستی که هربار داغی بر قلب‌هایمان می‌نشاند بار دیگر اهداف شوم طالبان و سیاست‌های پشت‌پرده این عناصر را آشکار می‌کند، تا با ایجاد رعب و وحشت در دل مردم این سرزمین با افزایش حملاتی در مدارس، اماکن مذهبی و... حکومت را تحت فشار برای خواسته‌هایشان قرار دهند.

در آخر هسته بین‌الملل خواهران ناحیه بسیج دانشجویی همدان، هم‌دردی و حمایت خود را از مردم مظلوم افغانستان اعلام می‌دارد. امید است عموم مردم به ویژه دانشجویان و رسانه‌های ملی نسبت به این اقدامات وحشیانه بی‌تفاوت نبوده و در محکومیت این جنایانت سهیم باشند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: بسیج دانشجویی همدان دشت برچی حادثه تروریستی دست نشانده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۷۷۱۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش های اتحادیه اروپا در خاورمیانه چیست؟/ نگاه بروکسل به پرونده هسته ای ایران با اسرائیل متفاوت است/ اتحادیه اروپا می تواند با ایران در مقابله با تهدیدهای مشترک همکاری کند

به گزارش جماران، Geopoliticalmonitor  یک  نشریه اطلاعاتی بین‌المللی مستقر در تورنتو، کانادا  است که چشم‌اندازی تحلیلی در مورد موقعیت‌ها و رویدادهایی که تأثیر اساسی بر امور سیاسی، نظامی و اقتصادی دارند ارائه می‌کند. این نشریه در تازه ترین نوشتار به بررسی جایگاه اتحادیه اروپا در منطقه خاورمیانه ( غرب آسیا) پرداخته و می نویسد: خاورمیانه به دلیل نزدیکی جغرافیایی و پیوندهای تاریخی، اقتصادی و سیاسی، منطقه ای با اهمیت استراتژیک برای اتحادیه اروپا است. با این حال، این منطقه همچنین منبع بی ثباتی و درگیری است که تهدیدی جدی برای امنیت و منافع کشورهای عضو اتحادیه اروپا محسوب می شود.

تشدید جنگ اخیر بین اسرائیل و حماس، خشونت‌های مداوم در کرانه باختری اشغالی و درگیری‌های اسرائیل و حزب‌الله در مرز لبنان بر پیچیدگی و فوریت اوضاع در این منطقه افزوده است. اتحادیه اروپا چگونه می تواند با اتخاذ یک استراتژی جدید جهانی و تغییر رویکرد سیاسی و امنیتی خود نقشی فعال و موثر در خاورمیانه ایفا کند؟ ابزارها، چالش ها و فرصت هایی که اتحادیه اروپا در منطقه دارد چیست؟

سیاست اتحادیه اروپا در خاورمیانه

اتحادیه اروپا در دو دهه گذشته دو استراتژی اصلی را در قبال منطقه خاورمیانه دنبال کرده است: سیاست همسایگی اروپا (ENP) و مشارکت اروپا - مدیترانه (EMP).

هدف این راهبردها جلوگیری از گسترش بحران های امنیتی در کشورهای همسایه به اتحادیه اروپا با ترویج هنجارهای اروپایی مانند لیبرال دموکراسی، حقوق بشر و حاکمیت قانون بوده است. با این حال، ثابت شده است که این راهبردها برای مقابله با تحولات سریع و پویا در منطقه ناکارآمد و ناکافی هستند.

این راهبردها نتوانسته‌اند به ریشه‌های مشکلات و درگیری‌های منطقه مانند فقدان اصلاحات سیاسی و اقتصادی، به حاشیه رانده شدن و سرکوب مردم، مداخله بازیگران خارجی و  مسائل حل‌نشده منطقه رسیدگی مانند درگیری اسرائیل و فلسطین رسیدگی کنند.

رویدادهای اخیر منطقه ای مانند بهار عربی و ظهور ساختارهای جدید قدرت و بازیگران فراملی، محدودیت ها و ناکارآمدی های این راهبردها را نشان داده است. آنها همچنین بر لزوم بازنگری و بازتعریف نقش اتحادیه اروپا در نظام بین‌الملل به‌ویژه در منطقه خاورمیانه تأکید کرده‌اند.

اتحادیه اروپا در سند استراتژی جهانی خود در سال 2016 به این نیاز اعتراف کرده و نوشت: امنیت داخلی و خارجی به هم مرتبط هستند و چالش‌ها و تهدیدات کنونی مانند تروریسم و خشونت در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا فرصت مشترکی برای  کشورهای اتحادیه اروپا برای ساختن اروپای قوی تر بر اساس منافع و اصول است.  اتحادیه اروپا همچنین اعلام کرد که قصد دارد سیاست امنیتی و دفاعی خود را از طریق توسعه قابلیت‌های نظامی بیشتر و افزایش همکاری‌های خود با ناتو و سایر شرکا افزایش دهد. در نهایت، بروکسل تعهد خود را برای حمایت از انتقال سیاسی و اقتصادی در منطقه از طریق ارائه کمک‌های مالی و فنی بیشتر، تقویت گفتگو و همکاری، و ارتقای یکپارچگی و ثبات منطقه‌ای ابراز کرد.

چالش های اتحادیه اروپا در خاورمیانه

با این حال، اتحادیه اروپا برای ایفای نقش فعال و موثر در خاورمیانه با سه مانع مواجه است:

اولاً، فقدان یک رویکرد منسجم و جامع نسبت به منطقه در سطح اتحادیه وجود دارد. این امر ناشی از منافع و دیدگاه های متفاوت کشورهای بزرگ اروپایی است که دستیابی به یک سیاست مشترک را در برخورد با مسائل و بازیگران پیچیده و متنوع در منطقه دشوار می کند. این مشکل منجر به سیاست های مستقل کشورهای بزرگ و قدرتمند اروپایی مانند فرانسه و آلمان شده است که برای کسب نفوذ و موقعیت ژئواستراتژیک، تعاملات دوجانبه با بازیگران منطقه ای را دنبال می کنند. عامل دیگری که نقش اتحادیه اروپا را محدود می کند، بحران اقتصادی است که ظرفیت مالی اتحادیه را برای مدیریت و پاسخگویی به نیازهای این منطقه بحران زده کاهش داده است. ضعف ساختاری اتحادیه اروپا، فقدان مکانیسم قضایی برای اجرای تصمیمات و قطعنامه‌های آن و اهرم‌های ناکافی سیاست خارجی آن از دیگر عواملی هستند که ظرفیت تصمیم‌گیری اتحادیه را تضعیف می‌کنند.

ثانیاً خاورمیانه دارای ساختارها، مشکلات، بحران ها و بازیگران سیاسی متنوع و پیچیده ای است. حکومت‌های منطقه عمدتاً مبتنی بر اراده و رای مردم نیستند، بلکه بیشتر مبتنی بر اشکال مختلف استبداد، فرقه‌گرایی، ملی‌گرایی و قبیله‌گرایی هستند. این منطقه همچنین با انواع مختلفی از بحران ها مانند جنگ های داخلی، درگیری های قومی، بلایای انسانی، تروریسم و افراط گرایی مواجه است. بازیگران در منطقه نه تنها دولت‌ها، بلکه بازیگران غیردولتی مانند شبه‌نظامیان، گروه‌های شورشی، جنبش‌های مذهبی و قدرت‌های منطقه‌ای هستند. این عوامل، اتخاذ یک سیاست ثابت و مشخص برای منطقه را برای اتحادیه دشوار می کند، زیرا باید به طور جداگانه و مستقل به هر موردی رسیدگی کند.

در نهایت، مسائل فرا آتلانتیک نیز مانع از نقش فعال و مؤثر اتحادیه اروپا در خاورمیانه شده است، زیرا ایالات متحده و اسرائیل اغلب با نقش مستقل اتحادیه اروپا مخالفت کرده‌اند، در عوض ترجیح می‌دهند که اتحادیه اروپا نقش مکمل را در چارچوب سیاست‌های آنها ایفا کند. ایالات متحده و اسرائیل منافع و دیدگاه های متفاوتی از اتحادیه اروپا در مورد مسائل مختلف منطقه مانند برنامه هسته ای ایران، درگیری اسرائیل و فلسطین، بحران سوریه و نقش قدرت های منطقه ای دارند.

فرصت های اتحادیه اروپا در خاورمیانه

با وجود این چالش ها، اتحادیه اروپا نیز با استفاده از قدرت نرم و ابزارهای دیپلماتیک خود و همچنین کمک های اقتصادی و بشردوستانه خود فرصت هایی برای ایفای نقش مثبت و سازنده در خاورمیانه دارد.

اتحادیه اروپا می تواند از شهرت و اعتبار خود به عنوان یک واسطه بی طرف و صادق و همچنین تجربه و تخصص خود در حل مناقشه و ایجاد صلح،  برای میانجیگری و تسهیل گفتگو و همکاری میان طرف های درگیر در منطقه استفاده کند. اتحادیه اروپا می‌تواند از اصلاحات و انتقالات سیاسی و اقتصادی در منطقه با ایجاد مشوق‌ها و مشروط‌سازی‌ها و همچنین انعطاف‌پذیری و تمایز بیشتر برای کشورهایی که مایل و قادر به اجرای هنجارها و ارزش‌های اروپایی هستند، حمایت کند. اتحادیه اروپا  می‌تواند با حمایت از سازمان‌ها و ابتکارات منطقه‌ای موجود، مانند اتحادیه عرب و طرح صلح عربی، و با ایجاد بسترها و مکانیسم‌های جدید برای گفت‌وگو و همکاری، مانند اتحادیه مدیترانه و دیالوگ 5+5 مسیر این گفت و گوها را هموار سازد. اتحادیه اروپا می‌تواند با سایر بازیگران بین‌المللی و منطقه‌ای مانند ایالات متحده، روسیه، چین، ترکیه و ایران برای مقابله با چالش‌ها و تهدیدهای مشترک در منطقه، مانند اشاعه سلاح‌های کشتار جمعی، تروریسم جهانی، تغییرات آب و هوایی و مهاجرت همکاری و هماهنگی کند. در نهایت، اتحادیه اروپا می تواند از روابط تجاری و انرژی خود با منطقه و همچنین کمک های توسعه ای و بشردوستانه خود برای تقویت توسعه اقتصادی و اجتماعی، کاهش فقر و نابرابری و بهبود شرایط زندگی و حقوق بشر مردم منطقه استفاده کند.

 

دیگر خبرها

  • (ویدئو) دختر فلسطینی درحال جمع کردن غذای ریخته روی زمین
  • چالش های اتحادیه اروپا در خاورمیانه چیست؟/ نگاه بروکسل به پرونده هسته ای ایران با اسرائیل متفاوت است/ اتحادیه اروپا می تواند با ایران در مقابله با تهدیدهای مشترک همکاری کند
  • جنگ کریدورها در خاورمیانه
  • واشنگتن پست : طرح صلح خاورمیانه بایدن توهم است تا واقعیت/ طرح نتانیاهو برای غزه شامل جنگ بیشتر است/ اعراب طرف گفت و گویی در تل آویو ندارند
  • تلاش دشمنان برای دین زدایی در جهان اسلام
  • خاورمیانه 2050 چه شکلی است؟/ 3 سناریو با فرض جنگ سرد آمریکا و چین
  • احکام شرعی | روش تطهیر کف خانه و مانند آن
  • افتتاح خط یک واحد ریخته گری فویل آلومینیوم در اشتهارد
  • آیا صدام حسین واقعا «دیوانه خاورمیانه» بود؟
  • سازمان «سیا» با دندان‌های کشیده شاهد حادثه ۱۱ سپتامبر بود