Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مسائل سیاسی افغانستان با اشاره به سفرهای نماینده ویژه آمریکا به کابل اظهار داشت که سفرهای خلیلزاد به این کشور نمایشی است و فقط به کار فضای مجازی می‌آید و مردم افغانستان جایی در نقشه راه وی ندارند. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «زلمی خلیلزاد» نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان دو روز قبل در رأس یک هیئت میان سازمانی از جمله شورای امنیت ملی، وزارت دفاع و نمایندگی آمریکا برای توسعه بین‌المللی عازم کابل، دوحه و برخی کشورهای منطقه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس بیانیه وزارت خارجه آمریکا، خلیلزاد و هیئت همراهش در کابل علاوه بر مقامات دولت و شخصیت‌های افغانستان با نمایندگان جامعه مدنی از جمله گروه‌های حمایت از حقوق زنان دیدار خواهد کرد و در سفر به قطر نیز قرار است تیم‌های مذاکره را به انجام یک توافق سیاسی ترغیب کند.

خلیلزاد پیش از این نیز بارها برای تسریع روند صلح عازم افغانستان و منطقه شده است اما این سفرها تاکنون بی‌نتیجه بوده است.

«احمد سعیدی» کارشناس مسائل سیاسی افغانستان درباره این سفرها به خبرنگار دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم گفت که افغانستان مانند مکان پردرآمدی است که هر بار «زلمی خلیلزاد» در اقدام نمایشی و برای گرفتن تصاویری از مردم به این کشور سفر می‌کند اما فرجام نقشه راهش مشخص نیست.

وی اظهار داشت که نماینده ویژه آمریکا پروژه‌ای دارد که اقداماتش در سرعت کسب بودجه این پروژه نقش اساسی دارد.

سعیدی مدعی شد که زلمی خلیلزاد در هر سفرش به آمریکا برنامه جدیدی را طراحی می‌کند و پس از شریک کردن تعدادی بار دیگر به افغانستان می‌آید تا برای صدمین بار نیز با سیاسیون این کشور در میان بگذارد.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد که در سفر قبلی با خلیلزاد دیدار داشتم، حرف‌هایش مانند همیشه توام با امید و تهدید و در نهایت تکراری بود. اتفاق ویژه‌ای در این کشور نیفتاد اما نمی‌دانم که در سفر جاری با چه کسی عکس خواهد گرفت تا آرشیو پروژه‌اش قطورتر شود.

وی در ادامه گفت که خلیلزاد به هدف خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان تاحدودی رسیده است و گام بعدی کوبیدن کسانی است که (طالبان) سال‌ها آنها را ببرکاغذی و قهرمانان پوشالی خوانده بود و اگر بتواند بر اساس میل خودش آنها را در افغانستان محاکمه کند به هدف دیگرش نیز می‌رسد در غیراینصورت تنها جنگ‌های خونین نصیب این کشور می‌شود.

این در حالی است که در شرایط کنونی گروه طالبان به صلح پشت کرده است بنابراین میدان جنگ نسبت به میدان صلح گرم‌تر خواهد شد.

کارشناس مسائل سیاسی افغانستان درباره دولت کابل نیز اظهارداشت که در این دولت گوش شنوایی وجود ندارد و کسی نیز حاضر نیست که مشاوره را بشنوند. بنابراین مشکلات فراوانی در این کشور وجود دارد. در حالی که مهمترین نیاز افغانستان به صلح است و باید تمام عواملی که سبب تنش و اختلاف می‌شود شناسایی و از بین برده شوند.

سعیدی ادامه داد که اگر رهبران کنونی افغانستان در داخل این کشور با خودشان و با مردم آشتی نکنند هرگز با مخالفان مسلح نمی‌توان به صلح واقعی دست یافت.

خلیلزاد در دیدار با سران افغانستان: گفت‌وگوهای جدی صلح آغاز شودخلیلزاد: طالبان صلح را انتخاب نکند آمریکا در کنار مدافعان نظام جمهوری خواهد ایستاددومین دیدار خلیلزاد با سران افغانستان پس از ارائه طرح دولت انتقالیمصاحبه| دیپلمات سابق افغان: برگزاری لویه جرگه خلاف قانون اساسی افغانستان استدیپلمات سابق افغانستان: به دلیل انحصار دولت توسط خارجی‌ها صلح در افغانستان تحقق نمی‌یابد

وی پیش از این نیز به خبرگزاری تسنیم گفته بود که جنگ جاری در افغانستان یک پروژه‌ای است که در آن تمام کشورهای منطقه هدف قرار گرفته‌اند.

به گفته این استاد دانشگاه، جنگ در افغانستان اطلاعاتی و نیابتی است و هرگز مذهبی نیست بلکه بر سر تصاحب قدرت است بنابراین با ترک خارجی‌ها نیز ادامه می‌یابد زیرا هدف سقوط این نظام است.

انتهای پیام/.

منبع: تسنیم

کلیدواژه: طالبان اخبار آمریکا اخبار افغانستان طالبان اخبار آمریکا اخبار افغانستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۶۲۱۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت سنگین آتش‌سوزی به ۱۰۰ واحد تجاری و مسکونی در شفت

آفتاب‌‌نیوز :

اسدالله عباسی در جمع مردمان روستای امام‌زاده ابراهیم (ع) شفت با بیان اینکه دولت حمایت بیمه‌ای و تسهیلاتی لازم را از خسارت دیدگان در حریق امام زاده ابراهیم شفت را انجام می‌دهد، اظهار کرد: افرادی که بیمه بوده و دچار حریق شدند بیمه باید ارزیابی لازم را انجام داده و افراد آسیب دیده را مورد حمایت بیمه‌ای قرارد می‌دهد و همچنین در روز یک شنبه و در جلسه هیئت دولت سعی می‌کنیم به صورت تسهیلات برای ساخت مسکن، اعتباراتی را دریافت کرده و به افراد اعطا شود.

وی با ابراز تأسف از وقوع حریق در منطقه سیاحتی و زیارتی امام زاده ابراهیم شفت گفت: خیلی از حریق امامزاده ابراهیم شفت دل آزرده شدم و از طرفی بسیار خدا رو شکر می‌کنم که به فردی آسیب جانی وارد نشد، زیرا خسارت مالی جبران پذیر بوده و دولت در کنار مردم و خسارت دیدگان است.

استاندار گیلان با اشاره به حضور نیرو‌های امدادی در محل حریق ایجاد شده در امامزاده ابراهیم شفت افزود: تمامی دستگاه‌های خدمات رسان در محل حادثه کنار اهالی هستند و تمامی صحبت‌های مردم شنیده شده و خسارات آنان جبران می‌شود.

عباسی با تاکید بر شناسایی علت آتش‌سوزی در امام زاده ابراهیم شفت بیان کرد: براساس اعلام کارشناسان ۲ عامل باعث ایجاد حریق شد و باید جلوی آن گرفته شود، زیرا اگر در دهه ۷۰ و سال ۹۶ آسیب شناسی شده و ایرادات برطرف می‌شد دیگر شاهد بروز چنین اتفاقاتی نبودیم.

وی با بیان اینکه علت حادثه آتش سوزی در امام زاده شفت باید به طور دقیق بررسی شود، تصریح کرد: حادثه رخ داده غیر عمدی بوده است، ولی علت حادثه باید به طور دقیق بررسی شود و سپس تصمیمات لازم را اتخاذ کنیم.

استاندار گیلان با تاکید بر اینکه دولت سیزدهم در کنار مردم آسیب دیده در تمامی حوزه‌هاست، گفت: دولت سیزدهم در کنار مردم آسیب دیده است و این قول را می‌دهم که خسارت مالی افرادی که مغازه و منازل خود را از دست دادند تا حد امکان جبران می‌شود.

عباسی با اشاره به اسکان اضطراری افرادی که منازل آنان در حریق به طور کامل از بین رفته است، بیان کرد: افرادی که منازل آنان دچار حریق شده باید توسط بنیاد مسکن و هلال احمر اسکان موقت داده شوند.

وی احداث ساختمان‌های ایمن را یکی از الزامات احداثات در منطقه امام زاده ابراهیم شفت دانست و تصریح کرد: دولت بر اساس قانون باید عمل کنند سازه‌ها باید ایمن باشند در غیر این صورت مجوز ساختی داده نمی‌شود، زیرا جان مردم برای ما در اولویت است.

استاندار گیلان با تاکید بر احداث بازارچه به منظور حمایت از کسبه‌هایی که مغازه خود را در این حریق از دست دادند، افزود: متولیان امر ضمن آغاز آواربرداری ناشی از حریق فوق؛ بازارچه‌هایی را برای کسبه‌های آسیب دیده احداث کرده تا کمک حالی به افرادی که مغازه خود را از دست دادند باشد.

نماینده عالی دولت در گیلان در این نشست و دیدار با مردم و اهالی و خسارت دیدگان پای صحبت‌ها و درددل آن‌ها نیز نشست.

استفاده از همه ظرفیت‌ها برای جبران خسارت مردم روستای امامزاده ابراهیم (ع)

عباسی همچنین ضمن حضور در بین مردم آسیب دیده از این آتش سوزی و شنیدن مسائل آن‌ها اظهار داشت: آتش سوزی رخ داده در روستای امامزاده ابراهیم شهرستان شفت به بیش از ۱۰۰ واحد تجاری و مسکونی این روستا که عموما سازه‌های چوبی بودند آسیب زد.

وی با بیان اینکه تعدادی از این واحد‌ها بیمه هستند، عنوان کرد: بخش زیادی از آن‌ها فاقد پوشش بیمه‌ای هستند که با توجه به وضعیت روستا و خسارت وارده به منطقه، فرماندار شهرستان شفت، مدیرکل مدیریت بحران استان و مدیران حوزه زیرساختی گیلان در بین مردم و محل حادثه حضور یافته و وضعیت را برای رفع مشکلات خسارت دیدگان از این حریق بررسی کردند.

وی با تاکید بر اینکه هلال احمر موضوع اسکان اضطراری، تامین اقلام ضروری و غذای گرم برای این خانوار‌ها را آغاز کرده است، افزود: به زودی کار آوار برداری شروع می‌شود.

عباسی تصریح کرد: گزارشی هم از این حادثه و وضعیت خسارت دیدگان به وزارت کشور و رئیس جمهور ارائه می‌کنیم و کمک‌هایی به صورت بلاعوض و در قالب تسهیلات برای ساخت منازل مسکونی و واحد‌های تجاری مردم تامین خواهیم کرد.

وی در ادامه تاکید کرد: با توجه به آتش‌سوزی‌های مکرری که در این منطقه طی سال‌های از ۱۳۷۵، ۱۳۹۲، ۱۳۹۶ و نیز نیمه شب گذشته رخ داده باید این منطقه و خانه‌های آن ایمن سازی شود.

نماینده عالی دولت در گیلان تصریح کرد: باید سازه‌ها بتنی یا فلزی و بر اساس اصول و قواعد نظام مهندسی احداث شود و بدین منظور اعتباراتی هم داده شود تا این امر محقق شود و شاهد اتفاقاتی از این دست نباشیم.

استاندار گیلان توضیح داد: این منطقه کوهستانی و شاهد وزش باد‌های شدید است که برای جلوگیری از اتفاقات مشابه باید در زمینه شیوه‌های ساخت و ساز تجدید نظر شود و حتما این امر انجام خواهد شد.

وی با بیان اینکه شرکت‌های آب و برق هم اینک مشغول رفع مشکلات هستند، گفت: پروژه گازرسانی به روستا هم مراحل پایانی خود را طی می‌کند و به زودی مردم آن از گاز طبیعی برخوردار می‌شود.

عباسی همچنین قول داد: راه دسترسی روستا هم بعد ازبازسازی اصلاح می‌شود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • لزوم اجرای وعده صادق اقتصادی در کشور
  • فرصت‌سنجی سناریوهای تعامل آمریکا در آینده جنگ غزه
  • خسارت سنگین آتش‌سوزی به ۱۰۰ واحد تجاری و مسکونی در شفت
  • ایجاد مرکز لجستیکی تجاری در هرات
  • گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه
  • جذب بیش از صد و پنج هزار معلم جدید
  • وزیر آموزش‌وپرورش: مرگ سند ۲۰۳۰ در این دولت رقم خورد، اما...
  • روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام
  • ضرورت مبارزه ایران و افغانستان با داعش به عنوان تهدید مشترک
  • ظریف: تصور نکنیم اگر FATF را نپذیرفتیم تنبیه نمی‌شویم