Web Analytics Made Easy - Statcounter

استان فاریاب در شمال افغانستان در تب درگیری ها می سوزد و از هجوم شبه نظامیان طالبان مصون نمانده و با سقوط شهرستان های دولت آباد، شیرین تگاب و خواجه سبزپوش کار برای نیروهای دولتی سخت شده است.

سرویس جهان مشرق؛ پیشروی گسترده، سریع و خیره کننده شبه نظامیان طالبان برای دومین هفته متوالی در مناطق مختلف افغانستان ادامه دارد و روند تحولات نشان می دهد دولت مرکزی عزمی برای حفظ مناطق تحت کنترل ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک منبع میدانی که تحولات را در شمال افغانستان از نزدیک دنبال می کند به جزئیات درگیری ها در استان فاریاب (هم مرز با کشور ترکمنستان) اشاره کرد و گفت: حال و روز این استان خوب نیست و نیروهای طالبان در تلاش هستند مناطق بیشتری را به تصرف دربیاورند.

براساس اطلاعاتی که این منبع میدانی در اختیار گذاشته است، درگیری ها نیروهای ارتش و گروه های مردمی با شبه نظامیان طالبان در برخی از شهرستان های استان فاریاب در جریان است و برخی نقاط میان دو طرف دست به دست می شود.

این منبع میدانی با بیان این که نیروهای دولتی کنترل شهرستان دولت آباد را از دست دادند، افزود: نیروهای ارتش و گروه های مردمی در یک مقطع زمانی کوتاه توانستند این شهرستان را باز پس بگیرند اما با حملات دوباره باز هم عقب نشینی کردند و طالبان این منطقه را به تصرف درآورد.

شهرستان دولت آباد از محور غرب با کشور ترکمنستان و از محور شمال با شهرستان های «قرم قل و اندخوی» و از شرق با استان «جوزجان» و شهرستان «شیرین تگاب» هم مرز و همین مسئله بر اهمیتش افزوده است.

این شهرستان گذرگاه مرزی «خان چراغ» را هم در مرزهای مشترک با ترکمنستان به شهرستان «میمنه» مرکز استان فاریاب متصل می کند؛ شهرستان «قیصار» منطقه دیگری در استان فاریاب به شمار می آید که در روزهای گذشته از کنترل نیروهای دولتی خارج شد.

شهرستان های خواجه سبزپوش و شیرین تگاب مناطقی دیگری در استان فاریاب محسوب می شوند که در نیمه دوم خردادماه امسال به سیطره طالبان درآمدند؛ با سقوط خواجه سبزپوش راه برای باز شدن درگیری ها از محور شمال شرق به شهر میمنه باز شده است.

شبه نظامیان طالبان از شهرستان های تازه تصرف شده خواجه سبزپوش، شیرین تگاب و دولت آباد با شهرستان «میمنه» مرکز استان فاریاب به ترتیب ۲۲، ۳۴، ۵۵ فاصله دارند و کار را برای نیروهای ارتش و گروه های مردمی سخت کرده اند.

استان فاریاب ۱۴ شهرستان بنام های «قیصار، کوهستان، المار، پشتون کوت، گرزیوان، میمنه، بلچراغ، خواجه سبزپوش، شیرین تگاب، دولت آباد، قرم قل، اند خوی، قرغان، خان چارباغ» دارد و اغلب مناطق شمالی در کنترل نیروهای دولتی است.

از سویی دیگر، بیشتر مناطق شهرستان «میمنه» و شهرستان «بلچراغ» در مرکز و شرق استان فاریاب در کنترل دولت مرکزی است؛ نیروهای دولتی بخش های کوچکی از شهرستان «کوهستان» را در سیطره دارند که در روزهای اخیر کانون درگیری میان دو طرف شده است.

به گزارش مشرق، در حال حاضر نیروهای ارتش و گروه های مردمی حدود ۴۰ درصد از خاک استان فاریاب را در کنترل دارند و سایر مناطق ( ۶۰ درصد از مساحت استان) در تصرف شبه نظامیان طالبان است و در روزهای آینده باید منتظر ماند تحولات به کدام سمت پیش می رود.

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا انتخابات 1400 تحولات افغانستان طالبان افغانستان استان فاریاب کابل اخبار داغ افغانستان طالبان نیروهای ارتش و گروه های مردمی شبه نظامیان طالبان نیروهای دولتی استان فاریاب خواجه سبزپوش شیرین تگاب دولت آباد درگیری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۲۴۵۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امضای قرارداد صادراتی ازبکستان با تجار افغانستانی

اتاق بازرگانی و صنایع ازبکستان‌ قراردادهای صادراتی به ارزش ۴۴ میلیون دلار با بازرگانان افغانستان امضا کرده است.

این توافق در سفر سه روزه هیأتی از بازگانان افغانستان به تاشکند به‌دست آمده است.

تاشکند و طالبان در حال برنامه‌ریزی برای تشکیل یک شورای تجارت ازبکستان-افغانستان هستند که ۱۸ شرکت افغانستانی‌ را در میان اعضای خود خواهد داشت.

واردکنندگان افغانستان درخواست‌شان بیش‌تر به محصولات کشاروزی، موادغذایی پروسس شده، منسوجات، چرم، قطعات برقی و مصالح ساختمانی است.

گفتنی است که پس از تسلط گروه طالبان بر افغانستان، ازبکستان‌ از جمله کشورهایی بوده که با این گروه روابط نزدیک دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • استقبال طالبان از قهرمانان فوتسال افغانستان
  • انهدام توپخانه‌های مرکز مهمات میدانی نیروهای مسلح اوکراین
  • مذاکرات طالبان برای صادرات نفت روسیه
  • سرنگونی ۶ پهپاد اوکراینی به دست نیروهای روسی
  • نیروهای روسی در آستانه تسلط بر شهر راهبردی «چاسوف یار» هستند
  • گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه
  • بیش از ۳۵ کشته در حملات داعش در افغانستان
  • مسدود شدن گذرگاه اسپین بولدک
  • امضای قرارداد صادراتی ازبکستان با تجار افغانستانی
  • تغییرات اقلیمی افغانستان را تهدید می کند