Web Analytics Made Easy - Statcounter

هدف آمریکا از حمله به افغانستان و اشغال ۲ دهه‌ای این کشور و البته خروج شبانه از آن همچنان با پرسش‎هایی روبرو است. خبرگزاری میزان - برگزاری نشست بین الافغانی در تهران اقدامی بود که بسیاری از آن حمایت کردند و آن را ابتکاری برای حل مشکلات این کشور دانستند.   ایران هفته گذشته میزبان تعدادی از اعضای گروه طالبان و جمعی از نمایندگان دولت افغانستان بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  خروج نیرو‌های آمریکایی پس از ۲۰ سال اشغال کشور افغانستان باعث شد تا گروه طالبان مناطق بیشتری از افغانستان را اشغال کند، هر چند در زمان حضور نیرو‌های آمریکا و ناتو در این کشور، طالبان باز هم درصد زیادی از افغانستان را در اختیار خود داشت.   آمریکایی‌ها ۲۰ سال را در افغانستان سپری کردند و این کشور را اشغال نمودند، تنها برای آنکه «اسامه بن لادن» را ترور کنند و انتقام حمله به برج‌های دوقلو را بگیرند؟   اکنون ۲۰ سال از حمله به برج‌های دوقلو می‌گذرد و از مرگ «بن لادن» نیز ۱۰ سال می‌گذرد.   نیرو‌های ویژه دلتا متعلق به ارتش آمریکا در یک عملیات «بن لادن»، سرکرده القاعده را در خاک پاکستان به قتل رساندند.   «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا، دلیل ۲۰ سال اشغال افغانستان را حضور «بن لادن» و انتقام از او اعلام کرده است؛ در حالی که بهانه آمریکا، مقابله و مبارزه با تروریسم در افغانستان بود که توانست مجوز شورای امنیت سازمان ملل را نیز به دست آورد.   اگر قرار بر انتقام گیری شخصی بود آیا شورای امنیت سازمان ملل بر اساس قوانین حاکم اجازه صدور چنین مجوزی را داشت؟ آیا روسیه و چین با درخواست آمریکا برای اعزام نیرو به افغانستان برای مقابله با تروریسم موافقت می‌کردند؟   اکنون نیز اتفاقاتی که در افغانستان در حال وقوع است، مشکوک به نظر می‌آید.   آمریکایی‌ها اگر به بهانه انتقام گیری از «بن لادن» وارد افغانستان شده بودند، ۱۰ سال پیش که سرکرده القاعده را در یک عملیات به قتل رساندند، باید افغانستان را ترک می‌کردند.   آیا در آن زمان طالبان به اندازه کنونی خاک افغانستان را در دست داشت؟   اما اکنون می‌بینیم که نیرو‌های آمریکایی و نیرو‌های ناتو در خال خارج شدن از خاک افغانستان هستند و زمان زیادی برای تخلیه کامل نیرو‌های خارجی باقی نمانده است.   هر چند خروج آمریکا را باید به فال نیک گرفت، اما نباید فراموش کرد که چه بسا خدعه و نیرنگی در کار آمریکایی‌ها باشد.   مقام‎های آمریکا نسبت به حمله به پایگاه‌ها و مواضع خود در خاک سوریه و عراق ابراز نگرانی می‌کنند و حتی آن را غیر قابل تحمل می‌دانند و به مواضع نیرو‌های رسمی دو کشور حمله می‌کنند، اما در افغانستان دست به چنین کاری نمی‌زنند. بیشتر بخوانید: از خروج شبانه آمریکا از افغانستان تا بی اطلاعی مقام‌های این کشور اعلام پایان حضور نظامی انگلیس در افغانستان آیا آمریکا در آینده نه چندان دور، پس از روشن شدن وضعیت افغانستان، حکومت طالبان را به رسمیت خواهد شناخت یا نه؟ اگر در ادامه سیاست‌های آمریکایی‌ها شاهد حضور نیرو‌های داعش در افغانستان باشیم چطور؟ داعش در سوریه و عراق به آنچه که در نظر مثلث غربی عبری و عربی بود دست نیافت و اکنون نیرو‌های باقی مانده داعش روی دست آمریکایی باقی مانده‌اند.   آمریکایی‌ها برای پایین آوردن هزینه‌های مداخله مستقیم خود در دیگر کشور‌ها به ویژه منطقه غرب آسیا نیاز به گروه‌های نیابتی دارد و این گروه‌ها اکنون وجود دارند و تاسیس شده‌اند.   در هر صورت جا دارد ایران در ماجرای افغانستان با دقت بیشتری وارد شود تا از تبعات احتمالی آن بکاهد.   انتهای پیام/ برچسب ها: آمریکا جو بایدن جنگ افغانستان

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: آمریکا آمریکا جو بایدن جنگ افغانستان آمریکایی ها بن لادن ۲۰ سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۰۵۵۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشجویان تعلیق شده در آمریکا به ایران بیایند با هزینه تحصیل‌ رایگان!

فارس نوشت: صدها دانشجوی آمریکایی در پی اعتراض به جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه بازداشت و از دانشگاه اخراج یا تعلیق شدند، معاون وزیر علوم کشورمان از پذیرش دانشجویان آمریکایی اخراجی در دانشگاه‌های ایران خبر می‌دهد.

پلیس آمریکا در روزهای گذشته، صدها دانشجوی معترض به جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه را بازداشت کرد، روسای دانشگاه هاروارد، ام. آی. تی، پنسیلوانیا و ماساچوست هم به خاطر اینکه در دانشگاه‌های تحت مدیریت‌شان دانشجویان از فلسطین حمایت کردند دادگاهی و عده‌ای از دانشجویان و اساتید اخراج شدند.

دانشگاهیان ایران اعم از دانشجویان، اساتید و مسؤولان در حمایت از هدف دانشجویان آمریکایی در پشتیبانی از مردم غزه و اعتراض به استکبار در تجمعاتی شرکت کردند.

رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور نیز ضمن حمایت از دانشگاهیان معترض آمریکایی، برای پذیرش اخراجی‌ها اعلام آمادگی کردند که این دانشجویان را با همان شرایطی که در کشور خودشان تحصیل می‌کردند پذیرش کرده و تسهیلات و امکانات تحصیل در اختیارشان قرار می‌دهند.

علی خطیبی معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز با بیان اینکه جامعه ایرانی اسلامی به معنای واقعی به محیط علم و عالم اهمیت می‌دهد و حرف‌های ما شعار نیست، می‌گوید که در سال ۱۴۰۱ دانشگاه‌های ما دچار بحران شد ولی هیچ نیروی نظامی داخل دانشگاه نشد و هیچ دانشجویی آسیب ندید اما ببینید در آمریکا چه خبر است.

وی عنوان می‌کند که درب دانشگاه‌های ایرانی به روی تمام افرادی که در دانشگاه‌های آمریکا محروم از تحصیل یا تعلیق شدند، باز است و هزینه تحصیل این دانشجویان رایگان است.

دیگر خبرها

  • آموزش نیرو‌های واکنش سریع در عربستان/ خارطوم اعتراض کرد
  • دانشجویان تعلیق شده در آمریکا به ایران بیایند با هزینه تحصیل‌ رایگان!
  • ژنرال آمریکایی: پوتین با تجربه‌ترین دولتمرد جهان است
  • واکنش وزیر دفاع آمریکا به ورود نیرو‌های روسی به پایگاه نظامی نیامی
  • نظامیان آمریکا و روسیه در نیجر در پایگاهی واحد مستقر هستند
  • آستین: نیرو‌های روسیه در نیجر به نیرو‌های آمریکایی دسترسی ندارند
  • بازدید رئیس قوه قضائیه از نمایشگاه دستاورد‌های نیروی دریایی سپاه در بندرعباس
  • گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه
  • بدون خروج نیروهای پشتیبانی سریع ازمنطقه‌های اشغالی صلحی درکارنیست
  • پول انتخابات و جنگ؛ اهداف واقعی‌تر سفر بلینکن به منطقه‌