Web Analytics Made Easy - Statcounter

نیروهای ارتش افغانستان در استان راهبردی هلمند روزهای سختی را پشت سر می گذارنند و با سقوط منطقه «مارجه» حلقه محاصره آنان در شهرهای «لشکرگاه، گرشک، گرمسیر» تنگ تر شد.

سرویس جهان مشرق؛ در روزهای اخیر شبه نظامیان طالبان عملیات را در استان هلمند در جنوب افغانستان تشدید کرده اند و با عقب راندن نیروهای دولتی در برخی از محورها توانستند پیشروی کنند و چند منطقه را به تصرف دربیاورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس آخرین گزارش های منابع مطلع میدانی، عناصر شبه نظامی طالبان پس از درگیری های گسترده و سنگین در جنوب شرق شهرستان «نادعلی» منطقه «مارجه» را از کنترل نیروهای دولتی خارج و به سیطره درآوردند.

گروه طالبان با تصرف این منطقه بر بخش بیشتری از جاده «لشکرگاه - گرمسیر» مسلط شد؛ «مارجه» که به داشتن خاک حاصل خیز برای کشاورزی در جنوب شرق شهرستان «نادعلی» مشهور شده با مناطق جنوب غرب شهرستان راهبردی «لشکرگاه» هم مرز است.

با سیطره عناصر شبه نظامی طالبان بر منطقه مهم و حساس «مارجه»، فشار بر نیروهای ارتش افغانستان در شهرستان های شرقی از جمله «لشکرگاه، نادعلی و ...» افزایش یافت و وضعیت میدانی در این محورها پیچیده تر شد.

یک منبع میدانی که تحولات را در جنوب استان هلمند از نزدیک دنبال می کند از دست رفتن منطقه مارجه را به بیان واضح تر معادل تنگ تر شدن حلقه محاصره نیروهای دولتی در شهرهای «لشکرگاه، گرشک، گرمسیر» و پایگاه مهم «شورابک» دانست.

به گفته این منبع میدانی، در حال حاضر درگیری ها در شرق شهرستان «نادعلی»، شمال غرب شهرستان «گرمسیر»، شمال غرب شهرستان «ناوه بارکزائی»، جنوب غرب شهرستان «نهر سراج» در جریان است که مناطقی همچون «مالگیر، عاینک، ابی جان، زرس، خمند عبدالله کلی، کوپک و ...» را شامل می شود.

این منبع میدانی با بیان این که بخش وسیعی از استان هلمند در یک سال گذشته به تصرف نیروهای طالبان درآمده است، گفت: این استان از محور شرقی با استان «قندهار» هم مرز است و همین مسئله بر اهمیتش افزوده شده است.

مناطق مرزی و غربی استان قندهار از جمله «میوند» هم در سیطره گروه طالبان است؛ با از دست رفتن این نقاط مهم، راه ارتباطی نیروهای دولتی در مسیرهای «قندهار - گرشگ و قندهار_لشکرگاه» مسدود و قطع شده است.

استان راهبردی هلمند که به سیزده شهرستان تقسیم شده از محور جنوبی با کشور پاکستان، از محور شرق با استان قندهار، از محور غرب با استان «نیمروز» و از شمال و شمال غرب با استان های «فراه، غور» هم مرز است.

شهرستان های «باغران، کجکی، موسی قلعه، نوزاد، واشیر، ریگ خان نشین، دیشو، سنگین، نهر سراج» به همراه بخش وسیعی (حدود ۹۰ درصد) از شهرستان های «گرمسیر، نادعلی و ناوه بارکزائی» سقوط کرده اند و در تصرف طالبان هستند.

نیروهای دولتی حدود ۹۰ درصد از مساحت شهرستان لشکرگاه (به استثنا مناطق غربی که شامل پایگاه نظامی شورباک، محل استقرار نظامیان اشغالگر ارتش تروریستی آمریکا است) و بخش محدودی از شهرستان های گرمسیر، نادعلی و ناوه بارکزائی را در کنترل دارند.

به گزارش مشرق، در مجموع حدود ۹۵ درصد از مساحت استان هلمند معادل ۵۵ هزار و ۶۵۴ کیلومتر مربع در سیطره طالبان است و نیروهای دولتی فقط ۳ هزار کیلومتر مربع از خاک این استان را حفظ کرده اند.

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان المپیک توکیو گروه طالبان استان هلمند افغانستان کشور پاکستان استان قندهار طالبان هلمند ارتش افغانستان نیروهای دولتی استان هلمند غرب شهرستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۴۰۳۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۳۵ کشته در حملات داعش در افغانستان

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) اعلام کرده است که از ماه جنوری تا مارچ سال جاری میلادی دست‌کم ۳۶ تن در پی حملات داعش در افغانستان کشته و ۱۱۸ تن دیگر زخمی شده‌اند.

 روز پنج‌شنبه، ۱۳ ثور، با نشر گزارشی به دستور شورای امنیت سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان زیر سلطه طالبان گفته است که در این حملات بیشتر شیعیان هدف قرار گرفته‌اند.

براساس این گزارش، از ۶ تا ۱۱ جنوری، سه انفجار بمب‌دستی در شهر کابل سبب کشته و زخمی شدن دست‌کم ۷۹ غیرنظامی شده است.

یوناما افزوده است که در ۶ جنوری پنج غیرنظامی در پی انفجار مین جاسازی‌شده در یک بس مسافری در منطقه دشت‌برچی کابل کشته و ۲۰ تن دیگر زخمی شده‌اند.

همچنان در ۹ جنوری انفجار مین جاسازی‌شده در یک ماشین حامل کارمندان اداره زندان‌های طالبان در منطقه «الوخیل» کابل، سه کشته و ۱۳ زخمی برجا گذشته است.

این گزارش تصریح کرده است در تاریخ ۱۱ جنوری نیز در پی وقوع انفجاری در یک مارکت تجارتی واقع در دشت‌برچی کابل که هنوز نوعیت آن مشخص نشده است، سه تن کشته و ۲۱ تن دیگر زخمی شده‌اند.

مردان، زنان و کودکان شامل قربانیان این حملات هستند.

طبق یافته‌های یوناما، حمله انتحاری در مقابل نمایندگی کابل بانک در قندهار هم ۲۵ کشته و ۵۰ زخمی برجا گذاشته است.

این حمله در ۲۱ مارچ رخ داده بود.

مسئولیت تمام این حملات را گروه داعش بر عهده گرفته است.

گفتنی است که پس از ماه مارچ نیز کابل و هرات گواه حملات داعش بوده است.

در تازه‌ترین مورد، شام‌گاه دوشنبه، ۱۰ ثور، افراد تفنگ‌دار مربوط به داعش بر مسجد شیعیان در ولسوالی گذره هرات حمله کرده‌اند که در پی آن، شش تن به‌شمول زنان و کودکان کشته‌ شده‌اند و یک تن دیگر زخمی شده است.

این آمار قربانیان ناشی از حملات داعش در حالی ارایه می‌شود که طالبان همواره حضور فیزیکی جنگ‌جویان گروه داعش را در افغانستان رد کرده‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • استقبال طالبان از قهرمانان فوتسال افغانستان
  • انهدام توپخانه‌های مرکز مهمات میدانی نیروهای مسلح اوکراین
  • مذاکرات طالبان برای صادرات نفت روسیه
  • سرنگونی ۶ پهپاد اوکراینی به دست نیروهای روسی
  • افغانستان نفت روسیه را به جنوب آسیا منتقل می‌کند
  • نیرو‌های روسی در آستانه تسلط بر شهر راهبردی «چاسوف یار» هستند
  • نیروهای روسی در آستانه تسلط بر شهر راهبردی «چاسوف یار» هستند
  • بیش از ۳۵ کشته در حملات داعش در افغانستان
  • مسدود شدن گذرگاه اسپین بولدک
  • ۷۳ هکتار از اراضی کشاورزی و باغی ساوجبلاغ آزادسازی شد